آدرس: اصفهان، منطقه صنعتی محمودآباد، خیابان 20 غربی

۰3۱-33804303-4​​​​​​​

کربن دهی سطحی

کربن دهی سطحی را می توان ساده ترین و به صرفه ترین روش برای انجام عملیات حرارتی دانست و همچنین این روش رایج ترین روش سخت کردن سطحی است. در این روش برای افزایش سختی فولاد از کربن استفاده می شود (این عملیات برای افزایش مقاومت به سایش و سختی سطح خارجی فولاد است). به کربن دهی، کربونیزه نیز می گویند که خود به سه روش کربن دهی جامد، کربن دهی مایع، و کربن دهی گازی تقسیم می شود.

کربن دهی جامد:

در این روش فولاد کم کربن را درون یک جعبه فولادی دیگر می گذارند و جعبه را در معرض حرارت بالا قرار می دهند و اطراف قطعه اصلی را با ترکیباتی همچون ذغال، چوب و موادی که انرژی آزاد می کنند مانند کربنات باریم، کربنات کلسیم و کربنات سدیم پر می کنند.

کربن دهی مایع:

در این روش کربن دهی به صورت شناور و غوطه ور کردن قطعه مورد نظر در نمک مذاب انجام می گیرد. این مذاب شامل کربنات سدیم، نمک طعام و سیلیسیم کاربید است. درجه حرارت باید حدود 850 درجه سانتی گراد باشد و زمان مورد نیاز بین 30 دقیقه تا 4 ساعت وابسته به مقدار نفوذ نیازی و درجه حرارت می توان تغییر کند.

کربن دهی گازی:

در کربن دهی گازی از گازهای کربن دار که حین واکنش های خاص درون کوره کربن تولید می کنند مانند گازهای متان، پروپان و بوتان را وارد کوره می کنند. با توجه به نیاز ما برای عمق نفوذ کربن، به درجه حرارت و زمان خاصی نیاز داریم. مزیت این روش نسبت به روش قبل این است که سطح فولاد حاصل تمیز و صاف است و واکنش کربن دهی سریع تر صورت می گیرد زیرا نفوذ اتم های گازی کربن بسیار آسان تر از نفوذ کربن ناشی از مواد جامد کربن دار است.

 

 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها